Spórolásra ösztönzik a panellakókat

Tíz milliárd forinttal 30 milliárdra emeli a panelprogram támogatását a kormány - írja az MTI-Eco.
NAPI, 2009. szeptember 9. szerda, 18:00
Fotó:

A kormány 10 milliárd forinttal 30 milliárd forintra emelte az energia megtakarítást, illetve a lakóépületek szén-dioxid kibocsátását csökkentő korszerűsítési és felújítási pályázatokon a vissza nem térítendő támogatások keretösszegét - derül ki a Magyar Közlönyben közzétett kormányhatározatból.

A 10 milliárd forintot a Sikeres Magyarországért Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Hitelprogram 235 milliárd forint keretösszegéből csoportosítják át a fenti pályázatokra.

A fenti 10 milliárd forintos összeget nem osztották fel a két pályázati keret között. A beérkezett kérelmek sorrendjében döntenek a jóváhagyásról - közölték a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium kommunikációs főosztályán az MTI kérdésére.

Az Önkormányzati Minisztérium által kezelt panelprogramban lakásonként a beruházási költség egyharmada, maximum 500 000 forint vissza nem térítendő támogatás adható, és az önkormányzatok esetleges támogatása és a saját erő teszi ki a másik kétharmadot.

A 2008-ban kiírt pályázatra 1842 társaság 92663 lakása pályázott összességében 29,27 milliárd forint támogatási igénnyel - közölte az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sajtó és kommunikációs főosztálya.

HOZZÁSZÓLÁSOK