Az értesülés a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Nagy Andrea is megerősítette. A főügyészség tavaly június 17-én rendelte el a nyomozást, miután a TEK főigazgatója, Hajdu János feljelentést tett - írta a portál.

Bár a nyomozás határideje február 17, még nincs az ügynek gyanúsítottja. Igaz, a nyomozás szükség esetén meghosszabbítható. Az ügyről egyéb részletet - a nyomozás érdekeire hivatkozva - Nagy Andrea nem árult el.

A portál megkeresésére a TEK sajtóosztálya elismerte, hogy visszaélés történt. "A TEK belső ellenőrző tevékenysége során tárt fel néhány gyanús és feltehetően jogellenes cselekményt gazdasági területen". Közölték, hogy a TEK soraiban csak erkölcsileg és büntetőjogilag teljes mértékben feddhetetlen munkatársakat alkalmaz, ezért "haladéktalanul megtették a megfelelő lépéseket", és feljelentést tettek.

Rendészeti forrásból az Index úgy tudja, hogy a belső vizsgálat egy olyan, több tízmillió forintos beruházásnál bukkant törvénytelenségekre, ami egy TEK-es épületfelújítással kapcsolatos. A gyanú szerint a TEK gazdasági vezetésének egyik tagja fiktív munkálatokért is fizetett egy külsős cégnek.