Százezres jutalmak a minisztériumi dolgozóknak - utalványokban

A megszorítások és az államháztartási spórolás ellenére az egészségügyi és a külügyi tárca dolgozói is több százezer forintos juttatásban részesültek tavaly - írja a Blikk.
NAPI, 2009. augusztus 24. hétfő, 08:44

Az egészségügyi tárca mintegy 36,8 millió forintnyi ajándékutalványt, étkezési jegyet és üdülési csekket juttatott dolgozóinak 2008 októbere óta, mely mintegy 180 ezer forintos pluszjövedelmet jelentett a dolgozók számára.

A külügy tavaly 369,1 millió forint értékben osztott szét utalványokat a munkatársaknak, akik így fejenként 209 ezres extra juttatást kaptak.

Az utalványos jutalmazás éppen Bajnai Gordon miniszterelnök egykori minisztériumánál, a gazdasági tárcánál derült ki először, ahol a válság kezdetétől 107 millió forinttal, vagyis fejenként átlagosan 283 ezer forinttal ajándékozták a munkatársakat. A Pénzügyminisztérium tavaly decemberben 496 főnek adott fejenként 100 ezer forintnyi utalványt.

A közlekedési tárcánál négy részletben összesen 19,1 milliót kaptak, ami csak 86 ezer forintot jelentett fejenként. A legnagyvonalúbb az Önkormányzati Minisztérium volt: tavaly december és idén július között 108 milliót osztottak szét, ami fejenként átlag több mint 320 ezer forintot jelentett bő fél év alatt.

Az oktatási, a honvédelmi, a környezetvédelmi és az agrártárca azonban nem adott extra pénzt, a többi minisztériumtól pedig még nem érkezett pontos válasz. A tárcák állítják, törvényesen jártak el, és mivel az extra juttatást a tárcák tavalyi bérmegtakarításaik keretéből fizették, így a költségvetést nem rövidítették meg - írja a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

vazul, 2009.08.24 12:49

Talán hallhatnák valamit a közismerten nyomorgó önkormányzatok 15-19. havi juttatásairól is, vagy arról nem mernek írni az alig elfogult fidesznyik újságírók? (A cigány gyerek már 2006 öszén a fideszes önkók kifizetéseinek visszafogásáról beszélt..)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html