Személyi változások a MÁV élén

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter tegnap 2005. január 1-jei hatállyal Gaál Gyulát, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium volt politikai államtitkárát nevezte ki az elnök-vezérigazgatói posztra. A MÁV Rt. általános vezérigazgatója továbbra is Mándoki Zoltán. A döntést ma több változás is kísérte a vasúttársaság élén.
Kummer Krisztián, 2004. december 23. csütörtök, 13:56
Fotó:

A vállalat mai napra összehívott igazgatósági ülésen további személyi és szervezeti változásokról is döntöttek. 2005. január 1-jei hatállyal az igazgatóság visszahívta a felügyelő bizottság éléről Márkus Imrét, a felügyelő bizottság elnökének kinevezésére - az Állami Számvevőszékkel történt egyeztetés után - később kerül sor. Változik a felügyelő bizottság személyi összetétele is, a létszáma 11 főről 9 főre csökken. Az új felügyelő bizottságba meghívást kapott Udvari László, a MÁV Rt. napokban lemondott elnöke.

Az igazgatóság létszáma 2005. január 1-jétől az eddigi 11 főről 9 főre csökken, tagjai: Gaál Gyula, Mándoki Zoltán, Kugler Flórián, Aba Botond, Dr. Kákosy Csaba, Dr. Sarlós Miklós, Kovács Péter, Kocsis Imre és Arató András.

Az elnök-vezérigazgató a vasúttársaság társadalomban elfoglalt fontos szerepének tudatosítására, a vasúttársaság stratégiájának érvényre juttatására és a kormányzati kapcsolatok erősítésére kapott megbízást, az általános vezérigazgató elsődleges feladata a vállalat operatív irányítása lesz.

HOZZÁSZÓLÁSOK