Ugyancsak a felszámoló árulja a négycsillagos, 210 szobás balatonalmádi Ramada Hotelt. A közel 20 ezer négyzetméteres parti létesítményt 2005-ben döntően hitelből újították fel. Már tavaly bedőlt és a felszámolás sorsára jutott az a Gastro-Hell Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kft., amely Zalaegerszeg egyik legpatinásabb belvárosi szállodáját, a Hotel Balatont működtette. A cég mintegy 100 millió forintos költséggel szerette volna modernizálni a többek között konferencia-központtal is rendelkező létesítményt, ám nem kapott hitelt. Nehezen sikerül új gazdát találni a Nagykanizsa főterén lévő, még a múlt század elején épült Hotel Centrálra is.

A létesítményt 1992 óta működtető, s azt többször is felújító cég a válság áldozata lett. Ugyancsak a felszámoló árulja a két éve nem működő, egykor különösen a fiatalok körében rendkívül közkedvelt balatonföldvári Hotel Juventust. Tulajdonosa, a Földvár Hotels Szállodai Szolgáltató Kft. több száz millió forintos, elsősorban jelzáloggal terhelt banki adósságot halmozott fel. Többször került már piacra a Family Resort Hungary Szolgáltató és Vendéglátó Kft. mintegy 700 millió forintos költséggel felépített, ám alig néhány hónapig működő zalaszentlászlói üdülőfaluja. Jóllehet a több mint 5 hektáros területen lévő létesítményt rendkívül igényesen rendezték be, kevés volt a vendég, ráadásul a cég a komplexumot döntően hitelből valósította meg, s mintegy 700 milliós adósságot hagyott maga után.

Hosszan lehetne sorolni a menet közben kudarcba fulladt, mára eladóvá vált beruházásokat is. Az egyik legnagyobb programot az időközben felszámolás alá került, győri székhelyű Integral-Hexa Magasépítő és Fővállalkozó Zrt. akarta megvalósítani Hévíz és Alsópáhok között, összesen mintegy 14 milliárd forintból. A tervek szerint 294 szobás wellness-hotelt kívántak építeni, ám mintegy kétmilliárd forint elköltését követően a további finanszírozásról nem sikerült megállapodni.