Repülnek a járványmilliárdok a magyar cégeknek

Munkahelymegőrző beruházásaihoz 806 magyar vállalat kap állami támogatást a versenyképesség-növelő támogatási programban, amelynek teljes keretösszege a kezdeti 50 milliárd forintról már 169 milliárd forintra emelkedett - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Szabó Dániel, 2020. június 11. csütörtök, 12:44
Fotó: kormany.hu - Illusztráció.

Az állami támogatások kifizetése folyamatos, így néhány héten belül valamennyi pályázó megkapja a számára megítélt összeget - magyarázta Szijjártó, aki részletezte, hogy az Európai Unió engedélyezte, hogy 800 ezer euróig támogatást nyújthat a kormány a magyar vállalkozásoknak. Az EU azt is lehetővé tette, hogy az uniós források lehívását is könnyebbé tették.

A lépés szerinte azért jelentős, mert a most végrehajtott beruházások, kapacitásbővítések és technológiai fejlesztések teremtik meg annak lehetőségét, hogy a magyar vállalatok le tudják győzni külföldi vetélytársaikat az új világgazdasági versenyben - jelentette ki a miniszter.

Csütörtökön újabb három cég vehetett át támogató okiratot a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A BorsodChem Zrt. 1,308 milliárd forintos beruházása 287,27 millió forint állami támogatást kap. A Fevita Hungary Zrt. 563,24 millió forintos beruházása 281,62 millió forintos költségvetési támogatással számolhat. A Neuzer Kerékpár Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 439,75 millió forint értékű beruházásához a magyar állam 219,87 millió forinttal járul hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK