Szijjártó Péter nagy bevásárlást tartott Kínában a járvány miatt

Ötmillió maszk, 140 lélegeztetőgép és több mint 30 ezer izolációs köpeny érkezik szerdán Kínából - jelentette be Szijjártó Péter.
Szabó Dániel, 2020. április 8. szerda, 14:14
Fotó: Pixabay

Szijjártó Péter szerint folyamatosan érkeznek az egészségügyi felszerelések Magyarországra. Emlékeztetett, kedden érkezett nyolc repülőgép, és szerdán további hét gépet várnak a nap végéig, amelyből kettő már le is szállt.

Az egyik FedEx repülőgép éjjel 1 óra után néhány perccel érkezett, és összesen ötezer pár kesztyűt hozott. A másik teherszállító 6 óra után néhány perccel landolt, és mintegy 20 ezer maszkot hozott Budapestre.

Szerdán még további öt gépet várnak - fűzte hozzá, azzal együtt, hogy ezek közül az egyik -, amelyik Hongkongból tart Budapestre - éppen a kazahsztáni Karagandában tankol. Ezzel érkezik majd a már említett 140 lélegeztetőgép.

 

Egyeztetés a kormányülés előtt.

Posted by Szijjártó Péter on Wednesday, 8 April 2020

 

A repülőgépek közül három várhatóan 7 óra körül fog leszállni Budapesten, ezek hozzák a majdnem ötmillió maszkot, így maszkban egy olyan nagyságrendet érünk el, ami komolynak mondható - tette hozzá. Mint elhangzott, ezzel 36 millióra nő a beszerzett maszkok száma.


HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2020.04.08 15:22

@kanri: Az kering a neten: "Sok jó ajánlat van a vatera-n és jófogas-on."
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kanri, 2020.04.08 15:02

És? Hol vannak az eddig beérkezett cuccok? Mert a lakossághoz semmi nem jutott el. Bezzeg a macedónoknak meg mindenféle egyéb bocskoros gyökér népségnek adakozik a tetves ner banda. Hogy b+ a jó k... anyjukat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html