Szinte mindenhol havazik - ilyen utakon autózhat

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának vasárnap reggeli jelentése alapján szinte az ország teljes területén havazik vagy szállingózik a hó. A csapadékos területeken a fő- és a mellékutak egyelőre havasak, hókásásak, de járhatatlan út sehol nincs.
NAPI, 2013. február 10. vasárnap, 11:02
Fotó: Napi.hu

A legerősebb havazást a Dunántúlon Vasvár, Székesfehérvár, Dunaújváros, illetve keleten Orosháza térségéből jelezték a társaság útellenőrei. Ezeken a területeken 8, máshol 1-3 centiméternyi friss hó hullott.

Járhatatlan út sehol sincs, azonban a csapadékkal leginkább érintett területeken a folyamatos havazás nyomán a fő- és a mellékutak most még havasak, hókásásak, Tiszafürednél jegesek. Máshol a korábbi havazás, illetve csapadék nyomán a kiszórt sótól nedves, vizes utakra számíthatnak a közlekedők. A látótávolság általában jó, azonban a havazás miatt rosszabb körülményekkel kell számolnia az autósoknak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. összesen több mint 340 munkagépe és 600 munkatársa dolgozik jelenleg a hóeltakarítási és síkosságmenesítési munkákon. A télies útviszonyokra való tekintettel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri az autósokat, hogy indulás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Ezekről friss információkat a társaság Útinform szolgálatától a 06-1-336-2400-as telefonszámon, valamint a cég megyei ügyeletein - elérhetőségek a www.kozut.hu oldalon - kaphatnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2013.02.10 12:09

Szép a hó, jó kinézni az ablakon.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html