Demonstráció miatt szerda reggel negyed 8-kor lezárták a 2-es főút Budapest felé vezető oldalát a főváros és Pest megye közigazgatási határánál. Kovács György szervező a helyszínen az MTI-vel azt közölte, a lezárást csütörtök reggel 7-ig tervezik fenntartani.

A Váci út végén kialakított félpályás útlezárás az országos szakszervezeti demonstráció része; az előző napi tájékoztatás szerint az ország negyven pontján lehet hasonló akciókra számítani. A forgalomlassító útlezárásokat a Független Rendőr Szakszervezet szervezi, ezzel kívánnak nyomatékot adni követeléseiknek.

A lezárás után nem sokkal már torlódás alakult ki a 2-es főúton; a szervezők a forgalmat váltakozva engedik Budapest, illetve Dunakeszi irányába az egy sávosra szűkített útszakaszon. A lezárást technikailag a rendőrség biztosítja.

Az ország következő pontjain számíthatnak még torlódásokra:

- Budapesten a IV. kerületben, a Váci úton a Vasrózsa utcai kereszteződéstől Budapest irányában

- Pest megyében Piliscsaba előtt a 10-es számú főúton, a Budapest felőli oldalon, valamint Monornál a 4-es számú főút 30-as és 32-es kilométerszelvénye között

- Békés megyében Gyula Nemzetközi Határátkelőtől Gyula városközpont irányába

- Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Miskolcon a 3-as számú főút két pontján, valamint a 37-es főút két szakaszán és a 25-ös főút egy pontján lesz forgalomkorlátozás

- Hajdú-Bihar megyében, Debrecenben a 47-es és a 471-es számú főúton két-két kilométeres félpályás útlezárás lesz

- Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 4-es számú főút egyik pályáját zárják le Szolnoknál.

- Komárom-Esztergom megyében a 13-as számú főút Komárom és Csém között, valamint az 1-es számú főút Tatabányánál lesz félpályásan lezárva.

Az útlezárások térképe a Független Rendőr Szakszervezet honlapján található.