Csaknem egymilliárd forintot kap Orbán Viktor gyülekezete

Jövőre 944 millió forintot kap óvodaépítésre a Svábhegyi Református Egyházközség, azaz Orbán Viktor kormányfő gyülekezete – derült ki a csütörtöki Magyar Közlönyből. A pénzt a svábhegyi református óvoda, valamint a kapcsolódó kiszolgáló létesítmények felépítésére lehet fordítani - írta a Népszava.
Domokos László, 2019. augusztus 2. péntek, 07:55
Fotó: Stocksnap

Nem ez az első alkalom, hogy Orbán Viktor gyülekezete jelentős állami segítséget kap. Tavaly például 27 millió forintot adtak arra, hogy befejezhessék a Felhő utcai parókiát. A gyülekezet egy korábbi közbeszerzéssel 2016 végén kezdte el a lakóépület kivitelezését, akkor azonban "az alacsony fedezeti összeg miatt" (összesen csaknem 120 milliót költöttek az építkezésre) kénytelenek voltak csökkenteni a műszaki tartalmat.

Tavaly februárban az is kiderült, hogy több mint hétezer négyzetméternyi terület tulajdonjogát kapták meg teljesen ingyen. A Felhő utca 10. szám alatt álló templom köré ugyanis református központot építenek, ehhez pedig szükség volt a Felhő utca 6. és 8. szám alatti telkekre is. Ezeket december közepén 650 millió forintért vásárolta meg az állam, majd ingyenesen továbbadta a gyülekezetnek. Egy korábbi kormányrendeletben ráadásul nemzetgazdasági szempontból kiemelt üggyé nyilvánították a Református Központtal kapcsolatos hatósági ügyeket - olvasható a napilapban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

znojmo, 2019.08.11 10:30

Egy kormány feledata a közérdek mentén kormányozni.
Itt nem ez történik, teljes nyíltsággal megy a "zabrálás". A magyar társdadalom egy része hatalmas tévedésben van, mert úgy gondolja, hogy természetes az, hogy a hatalomra jutottak a saját pereputtyuknak kedveznek és előnybe részesítik őket másokkal, sokszor a valóban rászorultakkal szemben. Ez az ország beteg!
" Hajh, de bűneink miatt
Gyúlt harag kebledben,
S elsújtád villámidat
Dörgő fellegedben,"
Ismét meg fog történni és nem csak a fentiek miatt!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2019.08.10 21:24

Ettől még a tízparancsolat nem lesz átírva :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html