A főpolgármester a Magyar Hírlapnak adott interjújában egyebek mellett arról beszélt, hogy ha az NFÜ nem fogja intenzíven és mihamarabb támogatni a metróépítést, a járműcsere-programot és a többi fejlesztést, akkor az új városvezetésre szakad az elődeik "összes bűne", és a várost borzasztó károk érhetik, Budapest akár csődbe is mehet.

Tarlós az interjúben megerősítette, hogy a tervezett időpontban, 2015-ben utazhatunk a 4-es metrón. Emellett pedig uniós és kormányzati támogatással 160 milliárd forintot szeretnének elkölteni a kötött pályás közlekedés fejlesztésére, villamosvonalak meghosszabbítására, a trolik és a villamosok cseréjére.

A főpolgármester az önkormányzati rendszer tervezett átalakításáról szólva úgy vélte: az nagyon veszélyes dolog. Könnyen lehet, hogy az új, kétszáz fős parlamentben soha többet nem lesz senkinek kétharmados többsége, hogy azt megváltoztassa. Ha a változtatásokkal a főváros  egészének érdekei sérülnek, és egy a mostaninál is rosszabb önkormányzati törvény születik, akkor sokáig nem lehet majd megváltoztatni és az "maga lesz az anarchizmus" - mondta Tarlós.