Tartható a Szekszárdi Duna-híd határideje

Az ütemtervnek megfelelően, jól haladnak a Szekszárd térségi Duna-híd építési munkálatai, így tartható lesz a 2003 júniusi átadási határidő - tájékoztatta az MTI-t Németh Imre, a híd alépítményi munkáit végző MAHÍD 2000 Rt. vezérigazgatója.
Molnár Csaba, 2001. november 8. csütörtök, 08:32
Fotó:

A hidat tartó tizenkét pillérből hatnak már elkészült az alapja, jelenleg a pillérek építéséhez szükséges munkakörnyezet körbekerítése folyik, amelyet a víz alatti betonozás követ.
Az építkezést - mintegy egy évig tartó tervezés után - idén nyáron kezdte meg a Vegyépszer Rt. és a Ganz Híd-, Daru- és Acélszerkezet-gyártó Rt. alkotta Magyar Hídépítő Konzorcium.
Az alépítményi munkák télen is folytatódnak és várhatóan jövő év augusztusában fejeződnek be, ezt követi a létesítmény vasszerkezetének összeszerelése - jelentette az MTI. A munkálatok során összesen 11 ezer köbméter betont és 4 és félezer tonna vasszerkezetet használnak fel. A költségek az M9-es autóút megépítésével együtt meghaladják a 20 milliárd forintot, ebből az idén eddig 1,1 milliárd forintot használtak fel.
A Vegyépszer Rt. vezérigazgató-helyettese Farkas László szerint még ez évben elkészül a hídhoz csatlakozó - a 6-os és az 51-es számú főutat összekötő - M9-es autóút földmunkáinak jelentős része, a pályaszerkezet építése várhatóan jövő ősszel kezdődik meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK