Tegnap 11 magyar beteg halt bele a koronavírus-fertőzésbe

Egy nap alatt 210-zel nőtt az koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, ezzel összesen 1190 betegnél igazolták a vírus jelenlétét a koronavirus.gov.hu oldal szerint.
Szepesi Anita, 2020. április 10. péntek, 07:20
Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

Az 1190 pozitív személy közül 776 Budapesten illetve Pest megyében él, a területi megoszlás a tájékoztató oldalon látható.

Elhunyt újabb 11 idős, krónikus beteg. Ezzel 77 főre emelkedett az elhunytak száma, 112 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

A Pesti úti idősek otthonában eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van és 7 elhunyt. A fertőzöttek száma várhatóan magasabb lesz a több mint ötszáz fős idősotthonban, mert a laborvizsgálatok még jelenleg is tartanak.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket most a kormány határozatlan időre meghosszabbított. A fővárosban van a legtöbb fertőzött.


Az eddigi elhunytak adataiból úgy látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb.

HOZZÁSZÓLÁSOK