Ötmilliárd forint pluszt kap a Terrorelhárítási Központ

A kormány az idei költségvetésben 5 milliárd 19 millió forintot csoportosított át a Terrorelhárítási Központ (TEK) "képességeinek bővítésére" - az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg.
Németh Géza, 2019. május 16. csütörtök, 15:31
Fotó: Getty Images - A kép illusztráció.

A bő 5 milliárd forint új típusú eszközök beszerzésére és rendszerbe állítására, valamint az amortizálódott eszközállomány cseréjére fordítható.

Egy másik határozatában a kormány az idei költségvetésben rendelkezésre álló és a honvédelmi felkészítésre szolgáló két tétel felhasználását részletezte. Így a 497 millióból a legnagyobb tétel a 19 megyei és a fővárosi védelmi bizottságok gyakorlataira és továbbképzésére szolgáló 120 millió forint, de jutott belőle 17 millió az MTVA védett stúdiói képességeinek fenntartására, informatikai és technikai fejlesztésének támogatására is.

A másik, 1,2 milliárd forintos tétel a Honvédelmi Tanács és a kormány speciális működési feltételeinek biztosítását szolgálja. Ebből a Honvédelmi Minisztérium 875 milliót kapott a Honvédelmi Tanács működtetésére, míg a Belügyminisztérium részesedése 325 millió, amelyből a hírrendszert működteti.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK