Titkosszolga kerülhet a honvédség élére

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat (KNBSZ) ezetője, Kovács József altábornagy kerülhet a Magyar Honvédség élére. Benkő Tibor honvédelmi miniszteri kinevezése ­miatt ugyanis új vezérkari főnökre lesz szükség - számolt be a Magyar Idők.
Domokos László, 2018. május 3. csütörtök, 08:42
Fotó: Napi.hu

A KNBSZ vezetésére ezt követően több jelölt közül választhatnak, vélhetően az új katonai titkosszolgálati vezető a Béres János, Nagy József és Dezső Sándor főigazgató-helyettesi hármasból kerül majd ki - írta a napilap.

Állítólag Kovács József neve már korábban felmerült a vezérkari főnöki pozícióra, mert Benkő Tibor a szolgálati ideje alapján hamarosan nyugállományba vonul. A volt vezérkari főnök minisztersége azonban még átírhatja az utód kiválasztásáról szóló döntést, ha Benkő Tibor a honvédelmi tárca vezetőjeként más főtisztet kíván kinevezni a honvédség élére.

A kiszemelt 1985 óta hivatásos tisztje a Magyar Honvédségnek. Mielőtt kinevezték a katonai titkosszolgálat élére, az Össz­haderőnemi Parancsnokság parancsnokaként a vezérkari főnök után a második legmagasabb és legfelelősebb katonai beosztást töltötte be 2010 júniusa óta. Eredetileg a Kossuth Lajos Katonai Főiskola rakéta és tábori tüzér szakán végzett, a civil szakmáját tekintve gépészmérnök.

HOZZÁSZÓLÁSOK