Titokzatos felmondások a főhivatalnál

Tömegesen menekülnek a szakemberek a nemzeti szakképzési hivataltól - állítja a Magyar Nemzet, ám az illetékes minisztérium szerint még nőtt is a szervezet létszáma. Az ellentmondás mögött trükkös kommunikáció rejlik.
Napi.hu, 2017. január 19. csütörtök, 09:04
Fotó: Napi.hu

Munkatársak tucatjai léptek ki  a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivataltól (NSZFH) az elmúlt hónapokban - írja a Magyar Nemzet több forrásra hivatkozva. Összesen 35-40 dolgozó hagyta ott az intézményt, köztük több vezető beosztású tisztviselő.

Az illetékes közoktatási szakszervezet is az tapasztalta, hogy alaposan átalakult a hivatalnál az a kör, akikkel tárgyalnia kell, ám a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint szó sincs erről, sőt a hivatal létszáma nőtt.

Az ellenmondás abból adódik, hogy a tárca a munka törvénykönyve alapján foglalkoztatott emberekről adott tájékoztatást a lapnak, nem a kormánytisztviselőkről, akik esetén a fluktuáció tapasztalható. A létszám az uniós támogatások elosztásával kapcsolatos munka miatt bővült.

A Magyar Nemzet forrásai szerint a felfordulás hátterében az állhat, hogy tavaly Kanzsalics Esztert nevezték ki a főigazgató nélkül működő intézmény élére, aki a fellelhető információk szerint nem rendelkezik szakképzési vagy felnőttképzési tapasztalatokkal.

HOZZÁSZÓLÁSOK