Tízmilliárdokat bukott a dohányipar

15-20 milliárd forintot veszített a dohányipar a vendéglátóhelyi dohányzás egy évvel ezelőtti betiltása óta - írja a csütörtöki Népszabadság.
MTI-Eco, 2013. január 10. csütörtök, 08:25
Fotó: Napi.hu

Bár a dohánycégek hivatalosan nem közölték, hogy mekkorát esett a forgalmuk (annál is inkább, mivel nehéz különválasztani a tiltás és a tavalyi év folyamán több lépcsőben emelt jövedéki adó nyomán bekövetkezett drágulás hatását), azonban nem hivatalos iparági becslések szerint 5-6 százalékra teszik kifejezetten a vendéglátóhelyi tiltás nyomán bekövetkezett piaczsugorodást.

Különösen a téli, hideg időszakban érezhető a kisebb forgalom, amikor az üzlethelyiségekből kevesebben kívánkoznak ki az utcára füsölögni.

A dohánytilalom betartásának ellenőrzésével megbízott Állami Népegészségügyi és Tisztifőorvosi Szolgálat novemberi célvizsgálata során országosan négyezer helyet kerestek fel az ellenőrök, és azt tapasztalták, hogy a vendéglátósok túlnyomó többsége betartja a dohánytilalmat. Mindössze az esetek hat ezrelékében találtak szabálytalanságot, amiért összesen 250 ezer forint bírságot szabtak ki, azaz jóformán kifogástalanul működött a tilalom - olvasható a Népszabadságban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bhole, 2013.01.10 09:46

"15-20 milliárd forintot veszített a dohányipar a vendéglátóhelyi dohányzás egy évvel ezelőtti betiltása óta"
Az egészségügy meg megspórolt tízszer ennyit.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

oli75, 2013.01.10 08:33

...és ezzel a pár milliárd Ft-nyi bukással párhuzamosan x számú emberrel kevesebbel végzett ez a halálos méreg...
nagyon, de nagyon sajnálom a dohánycégeket, meg is fogom siratni őket, ha lesz egy kis időm, ígérem..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html