Több lesz a nyerőgép, szabályozzák a pókert?

A Magyar Szerencsejáték Szövetség további 35 milliárd forint adóbevételi lehetőséget talált a kormány számára, a különféle szerencsejáték-piacok szabályozásának és adózásának módosításával.
Hőnyi Gyula, 2010. szeptember 15. szerda, 15:14
Fotó:

A Magyar Szerencsejáték Szövetség javaslata szerint némileg csökkenteni lehetne a nyerőgépek adóterhelését, viszont ezzel újabb termek nyílnának, amelyen nem csökkenne, hanem növekedne az állami bevétel. A szövetség szerdai sajtótájékoztatóján ismertetett ajánlás szerint szabályoznák az internetes szerencsejáték-fogadást, ebből további 16,5 milliárd forintot lehetne megfogni, de Schreiber István, a szövetség elnöke szerint változtatni kellene a kártya- és pókertermek szabályozásán is, hiszen ezzel újabb több száz millió forint jönne be.

A szövetség számításai szerint összességében a jelenlegi 70 milliárd forintról 100-105 milliárd forintra növekedhetne a szerencsejátékokból származó költségvetési bevétel az áfával együtt.

További részletek a Napi Gazdaság csütörtöki számában.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sirásó, 2010.09.16 11:35

"több lesz a nyerőgép"
bizony ez jó dolog, valahogy vissza kell szedni a segélyeket!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

megalodon, 2010.09.15 18:58

Most akkor, hogyan is fognak pl. egy mozambiki websiteot vagy egy Safranek nevü játékost megadóztatni ????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html