Több mint 60 milliárd kerékpárútra

Belátható időn belül összességében több mint hatvan milliárd forintot költenek a kerékpáros infrastruktúra kialakítására, elsőbbséget élvez a balatoni körút.
Diószegi József, 2012. január 11. szerda, 14:24
Fotó: Napi.hu

A kormány az Új Széchenyi Terv keretében az elmúlt hónapokban több mint 25 milliárd forint támogatást nyújtott kerékpáros fejlesztésekre, és a jövőben közel 36 milliárd forintot fordít kerékpárutak építésére, a meglévők felújítására - mondta Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációiért felelős államtitkára Győrben.

A kerékpáros infrastruktúrát érintő fejlesztések között nemzeti programként elsőbbséget élvez a Balatoni bringakörút minőségi fejlesztése és a Budapest-Balaton kerékpárút kiépítése, valamint kiemelt állami fejlesztésben fog megvalósulni a "Folyók útja" Dunamenti kerékpárút előkészítése és kiépítése is. Az államtitkár azt is elmondta, hogy a Hegyközben jelenleg három olyan kerékpárút épül, amely Magyarországot Szlovákiával köti össze.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darquan, 2012.01.11 15:04

@csaba760384: megbasz az EU, ha nem!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba760384, 2012.01.11 14:57

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html