Több mint tízmilliárd forint focis támogatásról döntött a kormány

A kormány a Magyar Közlönyben öt határozat keretében döntött a labdarúgás újabb támogatásáról. A legnagyobb összeg közel 10 milliárd forint.
Németh Géza, 2017. július 26. szerda, 19:25
Fotó: Napi.hu

Az első határozat a "Diósgyőri Városrész Testgyakorló Kör Sportegyesület észak-magyarországi és felvidéki sportfejlesztési
programjának megvalósításához szükséges forrás biztosításáról" címet viseli.

Ebben szerepel a diósgyőri multifunkciós sportcsarnok kialakítása birkózótermekkel és kiszolgáló egységekkel, valamint orvosdiagnosztikai és rehabilitációs központtal; a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadion rekonstrukciója és az Öblös Sporttelep területén edzőközpont kialakítása; az egri Szentmarjay Tibor Stadion rekonstrukciója és az Északi Sporttelep területén edzőközpont kialakítása, továbbá a felvidéki labdarúgó akadémia létrehozása. Mindezekre a kormány 9 milliárd 974,5  millió forint támogatást hagyott jóvá.

A kazincbarcikai sportélet fejlesztéséhez 492 millió forintot adott a kormány. Ebből úgy kell fejleszteni az Akácfa utcai sportpályát, hogy az megkapja az NB II-es licenszet.

A Komáromi Futball Club által használt sportlétesítmény fejlesztése 1,8 milliárd forintba kerül. Ebből elbontják a  futballpálya körül meglévő földsáncot, új fűtött füves és egy műfüves pályát építenek, továbbá felújítják az öltözőket és új lelátót is építenek.

A Sajóvölgye Focisuli Sportegyesület fejlesztéséhez 200 millió forintot hagyott jóvá a kormány.

Végül a Székelyföld Labdarúgó Akadémia működéséhez és alközpontjainak fejlesztéséhez szükséges többletforrás
biztosításáról döntött a kormány. A Székelyföld Labdarúgó Akadémia, a tavalyi működési költségeiből hiányzó 80 millió forintot kapja meg.

Az alközpontok fejlesztése pedig a következők szerint történik: Székelyudvarhelyen 60×40 méteres műfüves pálya épül világítással, összesen 40 millió forintból, Marosvásárhelyen műfüves nagypálya épül világítással, 100 millió forintból, Kézdivásárhelyen műfüves nagypálya épül világítással, szintén 100,0 millió forintból, a  Márton Áron Tehetséggondozó Központ Kollégiuma 93,2 millió forintot kap. Ezek együtt 320 millió forintot tesznek ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2017.07.26 20:22

Rohadjon meg ez a tetves tolvaj banda. Akasztófán a helyük ! Ez a legnagyobb problémája az országnak ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html