Több pénzt kapnak a fővárosi kerületek

A Fővárosi Közgyűlés elfogadta a főváros és a kerületek közötti forrásmegosztási rendeletet, e szerint idén 216 milliárd felosztásáról döntöttek.
Domokos Erika, 2009. február 16. hétfő, 12:57
Fotó:

Három fideszes kerületi vezető elutasítása mellett elfogadta a Fővárosi Közgyűlés mai rendkívüli ülésen a főváros és a kerületek közti idei forrásmegosztási rendeletet - írja az MTI. Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes elmondta, hogy a 2006-os forrásmegosztási törvény módosítására javaslatot készítenek az Országgyűlés tavaszi időszakára. Nem vitatva, hogy a jelenlegi törvény nem tudja kezelni a külső kerületek problémáit, és hogy a fővárosi önkormányzat évek óta saját terhére kompenzálja a kerületeket.

A főváros 6,2 milliárd forinttal több pénzt biztosít a kerületeknek, mint amennyi a törvény szerint járna nekik - mondta Demszky Gábor főpolgármester. Idén minden kerület részesedése növekszik 22-től 800 millió forintig terjedő nagyságrendben. Véleménye szerint a törvény egyik problematikája az, hogy nem megfelelően szabályozza az állandó népességre jutó normatívákat.

A forrásmegosztás keretében idén csaknem 216 milliárd forintot osztottak meg a kerületek és a főváros között.

HOZZÁSZÓLÁSOK