A fesztivál ideje alatt a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának negyedével nőtt a forgalma, ez napi 20-25 többlet esetet jelentett. Többek között agyrázkódást, kulcscsont- és végtagtörést, illetve különféle belgyógyászati problémákat (gyomorhurutot, vesekő okozta panaszokat, hasmenést, "kóros részegséget") kezeltek az ügyeletben az orvosok - tudta meg a Népszabadság az intézménytől.

A Szigetről beérkezett sérültek és betegek nagy száma rendkívül leterhelte mind a sürgősségi, mind a radiológia és a traumatológia személyzetét, valamint a többi várakozó beteget is. Arra a kérdésünkre, hogy mekkora költséget jelentett az intézménynek ez az "extra feladat", egyelőre nem tudtak válaszolni. Jelenleg is zajlik a Szigetről érkezett betegek ellátásának utólagos adminisztrációja, a külföldi biztosítókkal a kapcsolatfelvétel, így a költségekre vonatkozóan pontos adat még nincs.

Várakozásuk szerint hasonló pénzügyi következménye lehet az idei fesztiválnak, mint tavaly, amikor szintén sok olyan sérültet láttak el, akiről utóbb kiderült, nincs biztosítása, vagy nem volt nála tajkártya, és azt utóbb sem mutatta be a kórházban. Az ő ellátásukat senki nem fizette ki a Honvédkórháznak. Ez 2014-ben 4 millió forint veszteséget okozott az intézménynek.