Többórás sorok vannak a határon

A Nyugat-Európában dolgozó, szabadságukra hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt torlódás alakult ki a röszkei határátkelők kilépő oldalán - tájékoztatta Szabó Szilvia, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap délelőtt az MTI-t.
Domokos László, 2018. július 15. vasárnap, 09:45
Fotó: Napi.hu

A röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán a személygépkocsival utazóknak négy órát kell várakozniuk, a közúti átkelőnél egyórás a sor.

Szintén torlódásra számíthatnak Ásotthalomnál az autósok, ott mindkét irányba egyórás a várakozás.

Az utazóknak Szerbia felé célszerű másik határátkelőt választaniuk. Használhatják a 24 órás nyitvatartással működő tompai vagy hercegszántói határátkelőt, 7 és 19 óra között pedig a tiszaszigeti vagy a bácsalmási közúti határátkelőhelyet.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Tompa felé terelik a forgalmat

Később azt is bejelentették, hogy az M5-ös autópályáról szakaszosan Tompa felé terelik a forgalmat. A terelés 10 órakor kezdődött a 172-es kilométernél található röszkei csomópontnál.

HOZZÁSZÓLÁSOK