Elkapták a történelemérettségi kiszivárogtatóját

A történelemérettségi feladatsor esszétémáinak közzététele miatt indult nyomozásban a rendőrök azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekmény elkövetőjét - adta hírül a police.hu.
Domokos Erika, 2019. május 11. szombat, 15:34
Fotó: Napi.huBalogh Zoltán

Az idei középszintű történelemérettségi feladatainak idő előtt történt nyilvánosságra kerülése miatt korlátozott terjesztésű, minősített adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt indult nyomozás, amelyet a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) folytat - olvasható a rendőrség honlapján.

Az NNI munkatársai két nap alatt azonosították az esszétémákat hozzáférhetővé tett 40 éves férfit, akit május 10-én gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomdai alkalmazott a cselekmény elkövetését elismerte. Az eljárás a bizonyítékok összegyűjtése érdekében folyamatban van, ezért a rendőrség az eljárás jelen szakaszában további tájékoztatást nem ad - írták.

Az Oktatási Hivatal május 8-án azt közölte, hogy nem íratja újra a történelem írásbeli érettségit. A vizsga megkezdése után bejelentést kaptak arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelemérettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették. A hivatal ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen.

HOZZÁSZÓLÁSOK