Tovább drágulhat a benzin és a gázolaj

A benzin kiskereskedelmi átlagára 440 forint, a gázolajé pedig 443 forint lehet március 14-én.
NAPI, 2012. március 9. péntek, 12:33
Fotó: Napi.hu

Az elmúlt egy hétben a nemzetközi piaci folyamatokban megfigyelhető változások mind a benzin, mind pedig a gázolaj esetében jelentősebb, 5 forintot meghaladó mértékű áremelést indokolnak március 12-én, hétfőn - közölte a GKI Energiakutató Kft. A benzin kiskereskedelmi átlagára így 440 forint, a gázolajé pedig 443 forint lehet március 14-én.

Az elmúlt héten az üzemanyagok ára a nemzetközi piacon tovább emelkedett. A prémium ólmozatlan benzin (10 ppm ESZ 95) tonnánkénti ára (dollárban) az északnyugat-európai piacon az elmúlt héthez képest átlagosan 1,7 százalékkal, míg a motorikus gázolaj (EN590) jegyzésára heti átlagban 0,7 százalékkal emelkedett. A forint a dollárral szemben ezen a héten számottevő mértékben, 2,6 százalékkal tovább gyengült.

A már literre és forintra átszámolt tőzsdei jegyzésárak így a héten a benzin esetében 4,4 százalékos, míg a gázolaj esetében 3,3 százalékos emelkedést mutatnak. A nemzetközi piaci folyamatok összességében - a 27 százalékos áfával is növelten - mind a benzin, mind pedig a gázolaj esetében jelentősebb, 5 forintot meghaladó mértékű áremelést indokolnak 12-én, hétfőn - állapította meg a GKI Energiakutató.

Az elmúlt egy év során az üzemanyagárak jelentős mértékben emelkedtek: a benzin közel 16 százalékkal, míg a gázolaj 18 százalékkal. A havi átlagkeresetek ettől elmaradó növekedése következtében tavalyhoz képest mintegy 10 százalékkal kevesebb benzint és 11,5 százalékkal kevesebb gázolajat lehet egy havi nettó átlagkeresetből tankolni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

VoIe, 2012.03.09 13:39

2008 Junius:

"A Fidesz elnökének legutóbbi megnyilvánulása, amely a jövedéki adó csökkentésének lehetőségéről szólt, azt bizonyítja, hogy nem ismeri Magyarország valós lehetőségeit e téren. "Vagy félretájékoztatták, vagy tudatosan állít valótlanságokat. Egyik sem túl hízelgő rá nézve" - tette hozzá Szabó Lajos."

Ugy tunik Szabo Lajosnak volt igaza :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2012.03.09 13:25

@Zodiakus: Mindig magasabbra!

A Határ a csillagos Ég!

Ne csökkents áfát és jövedéki adót! Soha! A komcsik már csak ilyenek!

Ja, most nem ők vannak hatalmon?
Akkor pont így jó! Ezt akarta a Nemzet! Kétharmada!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zodiakus, 2012.03.09 12:46

Könyörgöm!!!!Ne írjunk már az üzemanyagárakról!!!Még a talpam is ökölbe szorul,másrészt tudjuk állandóan emelkedik.Csak hergelés már az egész.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html