Tovább költekezik a kormány

Az országvédelmi alapból, valamint a szociális hozzájárulási adóhoz kapcsolódó megtakarításokból több mint 26 milliárd forintot csoportosított át a kormány, a célok és összegek a Magyar Közlönyben megjelent határozatban olvashatók.
Németh Géza, 2017. november 8. szerda, 13:22
Fotó: Pixabay

Az idei költségvetésben a Miniszterelnökség fejezetben lévő országvédelmi alapból 24 milliárd 732 millió forintot osztott szét a kormány.

A legnagyobb tétel az egészségügyi beruházások, amely 17 milliárd 700 millió forintot tesz ki. A Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó szervezetek működési kiadásaira 2 milliárd 147 millió, míg a kormányzati infokommunikációs szolgáltatások dologi kiadásaira 1 milliárd 659 millió forint jutott. Ezek mellett a nagyobb tételek mellett számos kisebb is található a határozatban.

A szociális hozzájárulási adóhoz kapcsolódó megtakarításokból 1 milliárd 782 millió forintot csoportosított át a kormány. Ennek legnagyobb tétele az agrármarketing célelőirányzatnak juttatott 1 milliárd 55 millió forint - derül ki a Magyar Közlönyből.

HOZZÁSZÓLÁSOK