További ajándékot kapnak a nyugdíjasok

Országosan 53 500 időskorú és megváltozott munkaképességű vagy rokkant ember kap tartós élelmiszercsomagot - mondta el Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön.
Szabó Dániel, 2018. április 5. csütörtök, 19:21
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Egy választási kampány eseményen beszélt arról a politikus, hogy az új, 10 milliárd forint keretösszegű program 2021-ig tart. A rászorulóknak háromhavonta juttatják el az ingyenes támogatást, az élelmiszerosztásokat a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szervezi. A mintegy 10 kilogramm súlyú csomagokban tartós élelmiszerek vannak, például rizs, liszt, cukor, lekvár, olaj, száraztészta és konzerv - szemlézi a Pénzcentrum az MTI-t.

A kormány által indított, uniós társfinanszírozású program összesen 34,5 milliárd forint keretösszegű. Korábban a három évnél fiatalabb gyermekek, a várandós anyák és a hajléktalanok kaptak a leghátrányosabb térségekben.

Először 2016 decemberében 4 milliárdos keretösszegből 4 ezer hajléktalan számára biztosítottak napi egyszeri meleg ételt. Tavaly júliusban indult, 18,4 milliárd forintos keretösszeggel a három évnél fiatalabb gyermekeknek és családjuknak szóló segélyezés.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Darabont1453, 2018.04.05 21:42

L. Simon pedig meggyógyítja az összes rákos beteget a minden ilyen betegséget meggyógyító, illetve megelőző általa termelt barackmagok ingyenes osztogatásával.
Habony pedig ismeretlen eredetű fehér színű porokkal fogja bekenni az emberek orrát Dajcstomi ( alias Tompika ) társaságában, a szertől pedig mindenki boldog lesz....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rotaryfun, 2018.04.05 19:59

Pénztáros lőrinc a tiborc vejkóval meg rogántónival fogja házhoz vinni helikopteren amit habony vezet. semjén pedig rénszarvas pörköltet oszt a Blahán amihez a bort csányi adja :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html