Trócsányi az ET-főtitkárral tárgyalt

A magyar igazságügyi miniszter szerint Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács (ET) főtitkára (képünkön) és jogászcsapata "alapvetően pozitív érzésekkel" távozott a vele folytatott hétfői strasbourgi megbeszélésről. Trócsányi László az M1-en kedden a találkozót értékelve azt mondta, szerinte "jó irányba indultak el a dolgok".
MTI, 2015. szeptember 29. kedd, 10:15
Fotó: Reuters

A tárcavezető a migrációs válsággal kapcsolatban szeptember 15-én hatályba lépett magyar törvények tartalmát és azok gyakorlati alkalmazását ismertette az ET norvég főtitkárával, miután Jagland levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy az ET megvizsgálhassa a jogszabályokat.

Thorbjorn Jagland a megbeszélést követően arra az újságírói kérdésre, elégedett volt-e a miniszter által elmondottakkal, azt válaszolta, hogy ez bonyolult kérdés, a szeptember közepén életbe lépett magyar törvényeket alaposabb vizsgálatnak kell alávetni, mert egyelőre csak a nyilvánosságban megjelent információkkal rendelkeznek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2015.09.29 10:56

Bonyolult lélek, de jó érzésekkel távozott.

A migránsokkal ellentétben...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html