Trükköztek a szolgáltatók? - újabb lépés jön a rezsikampányban

Befagyasztaná a Fidesz a földgáz rendszerhasználati és egyetemes szolgáltatási díjakat.
MTI-Eco, 2013. október 31. csütörtök, 10:36
Fotó: Napi.hu

A Fidesz a földgázellátási törvény módosítását kezdeményezi annak érdekében, hogy a rendszerhasználati és egyetemes szolgáltatási díjakat határozatlan ideig ne módosíthassák. Ezt Németh Szilárd, a párt országgyűlési képviselője jelentette be csütörtökön a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcagon.

A jelenlegi szabályozás szerint bizonyos ciklusonként - kettő-négy évente - meg kell határozni az egyetemes szolgáltatási díjakat.

A Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa sajtótájékoztatón közölte, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak a tervek szerint nem kell új díjakat meghatároznia, a régi díjakon kell a számlákat megkapniuk a fogyasztóknak.

A képviselő szerint erre azért van szükség, mert a szolgáltatók alacsonyabb fogyasztás esetén ennek a díjnak az emelésével "trükköztek", így biztosítva a magas bevételeket.

"Ez a fordított arányosság is bizonyíték arra, hogy a szolgáltatók azt csináltak, amit akartak: ha kevesebb a fogyasztás, akkor majd drágábban adjuk, és akkor is megmaradunk a pénzünknél" - fogalmazott Németh Szilárd.

A törvénymódosítás véleménye szerint szükséges ahhoz, hogy semmi se veszélyeztesse a rezsicsökkentés politikáját.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Kukubenko, 2013.11.02 07:35

@fazekg:

Először jól leamortizálják a szolgáltató ágazatokat,aztán állami tulajdonba véve valamelyik csókos megkapja,oszt jönnek majd az emelések.
Mocskos fidesznyik módszer.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

fazekg, 2013.10.31 12:18

Ez meg miféle gagyi koholmány? Mintha a szolgáltatók holmi szemfényvesztő szoknyapecérek lennének (amennyit ért hozzá az átlagfogyasztó, el is hiszi), a fogyasztók naiv de makacs bakfisok, a MEKH meg egy nevetséges vak erkölcscsősz. Komolyan ennyire degradálni kell ezt az iparágat?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html