Túl sokan kértek támogatást juh- és kecsketartásra

Január 20-tól felfüggeszti a juh- és kecsketartó telepek korszerűsítésére kiírt vidékfejlesztési pályázatot az irányító hatóságként működő Miniszterelnökség. Az intézkedés oka, hogy kimerül a kötelezettségvállalási keret.
portfolio.hu, 2017. január 16. hétfő, 21:08
Fotó: Napi.hu

Felfüggeszti a támogatási kérelmek benyújtási lehetőségét a Lázár János vezette Miniszterelnökség a juh- és kecsketartó telepek korszerűsítésére megjelentetett pályázatnál - közölte a minisztérium az agrárszektor.hu szerint. A felfüggesztés 2017. január 20.-tól lép életbe.

A tárca az intézkedést azzal indokolja, hogy kimerül a kötelezettségvállalási keret. A minisztérium az általa felügyelt Vidékfejlesztési Programban a juh- és kecsketartó telepek korszerűsítésére 3,97 milliárd forintot különített el, és a keret legalább 80 százalékát a legfeljebb 1 275 000 euró Standard Termelési Érték üzemmérettel rendelkező mezőgazdasági termelők számára kívánta biztosítani..

A pályázaton az egyéni projektek maximum 50 millió, a kollektívek maximum 100 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthattak. A Miniszterelnökség előzetesen 400 körüli támogatható projekttel számolt.

HOZZÁSZÓLÁSOK