Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Már húsz hektáron ég a berek Fonyód külterületén. A tűzhöz a keszthelyi, a siófoki és a marcali hivatásos, a balatonboglári önkormányzati, valamint a fonyódi önkéntes tűzoltókat riasztották - írta szombat délután a katasztrófavédelem a honlapján. A tűzoltók több oldalról támadva oltják a lángokat, a helyszínre később kaposvári, zalakarosi és pacsai egységeket is riasztottak - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

52 tűzoltó kitartóan küzd a lángok megfékezésében, valamint a rendőrség és a polgárőrök is segítik a munkánkat - írta a balatonboglári és balatonlellei tűzoltóság a Facebook-oldalán.

Az OKF első híradásában öt hektárról, majd húsz hektárról írt, ahol a tűz pusztított Fonyód külterületén, amely Balatonfenyvest is megközelítette.

Frissítés: az OKF este fél 12 körül közölte: a tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését északi, keleti és déli irányban Fonyód külterületén, ahol délután kapott lángra a nádas. A helyszínen, ahol korábban a Zala megyei rajokkal együtt több mint ötven tűzoltó oltotta a tüzet, már csak a Somogy megyei egységekre van szükség. A munkálatokat az erős szél is nehezíti.