Új elnöke van a BKIK-nak

Aktív, változásokkal teli négy év várható a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) életében - mondta Kiss Zoltán, a BKIK ma megválasztott elnöke.
MTI, Napi.hu, 2016. március 11. péntek, 18:15
Fotó: Napi.hu

Tíz pontban foglalta össze az elnökségi időszakra kitűzött legfontosabb célokat. Ennek része, hogy javuljanak a vállalkozási feltételek Budapesten, továbbá a cégeket piaci lehetőséghez segítsék belföldön és külföldön egyaránt. Lényeges a budapesti vállalkozások üzletviteléhez információk, szakmai tanácsadás nyújtása.

Az új elnök a kamara munkájában szükségesnek tartja a jogszabálytervezetek, helyi rendelkezések véleményezését, módosítások kezdeményezését a fővárosi vállalkozások érdekében. Emellett a kamara kiemelt célja az uniós pályázatokon való részvétel maximális elősegítése, harmonizált együttműködés a fővárossal, a területi kamarákkal, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával .

Fontosnak nevezte a kamarai adminisztráció csökkentését, valamint a budapesti vállalkozások pénzügyi támogatását uniós források, költségvetési pénzeszközök és a kamarai regisztrációs bevételek bevonásával. A kamarai munkát a köztestület elnöke a következő években a szakterületeken új szakmai osztályok kialakításával kívánja élénkíteni, továbbá ügyfélbarát ügyfélszolgálati irodákat alakítanak ki és működtetnek a fővárosban.

Kiss szerint a budapesti vállalkozások - választások alatt tapasztalt - érdektelenségének megszüntetése csak szakmaisággal és nagyon jó csapatmunkával lehetséges. Ebben a munkában számít a szervezet két általános alelnökére, Koji Lászlóra és Rév Andrásra, valamint minden megválasztott tisztségviselőre.

Leváltották Szatmáry Kristóf fideszes politikust a BKIK elnöki posztjáról pénteken -- mondta napközben a hvg.hu-nak egyik kihívója, Nagy Elek nagyvállalkozó a szavazás után. A botrányosra sikerült mai tisztújításon végül nem őt, hanem Kiss Zoltánt, a BKIK gazdasági szolgáltatások tagozatának elnökségi tagját választották meg a kamara új vezetőjének. Eszerint kaotikus események zajlottak le a tisztújító közgyűlésen, ahol a tagok kisebb meglepetésre egy nem várt jelöltet választottak meg a szervezet új elnökének.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.03.11 22:05

Az egyetlen változás ami a kamarát illethetné, az a megszűnés lehetne. Ez csak egy pénznyelde, ami csak a választásokról és botrányokról szól.
Nekem nem lenne pofám vállalkozókból törvényesen, de rablómódra kinyúzott pénzből élni.
Ez a a kamara nem az, ami egy érdekvédelmet, valódi segítséget nyújt a vállalkozások számára.
Én tudom mi az, mivel maszek, iparos családban nőttem fel. Nagyapám tagja volt az iparoskörnek, és KIOSZ helyi vezető is volt. Nem fizetésért, hanem tagdíjat fizetve.
Na, az érdekvédelem volt, és nem kötelező. Anyám is maszek volt élete végéig. Én is voltam vállalkozó, de már régóta nem, és soha többé nem is leszek ebben a qrvaországban.
Itt kicsinálják a népet, és a politikusok mellet olyan lobbista ingyenebédeseket is el kell tartani, mint a kamara vezetőit, alkalmazottait. Vastag bőrük van, bele tudnak nézni az utcán az emberek szemébe. Azokéba, akik kényszerválalkozóként épphogy élnek, vagy tönkre mennek, de a kamara vezetőinek be kell fizetni a kötelező 5000 hufot.
Nem lenne pofám, nincs olyan lelkiismeretem, hogy olyan gané legyek, hogy a vállalkozók vérét igyam.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html