Új elnökhelyettes a Nemzeti Innovációs Hivatalban

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2011. június 1-i hatállyal Ligetfalvi Gábort nevezte ki a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) kül- és belkapcsolati elnökhelyettesének - közölte a NIH.
NAPI, 2011. június 27. hétfő, 12:59
Fotó:

A közlemény szerint Ligetfalvi Gábor elnökhelyettesként a tudomány-, technológia- és innovációpolitika területén folyó uniós, nemzetközi valamint a hazai együttműködésekkel kapcsolatos szakmai tevékenység irányításáért felel. Ezek közül kiemelt jelentőségűek az Európai Unió Kutatási, Technológiafejlesztési és Demonstrációs Keretprogramjában és az Európai Kutatási Térség fejlesztése érdekében végzett feladatok, továbbá a tudományos és technológiai diplomáciai tevékenység szakmai irányítása és a két- és többoldalú kormányközi tudományos és technológiai egyezmények előkészítése és végrehajtása.

Ligetfalvi Gábor 1997-ben végzett a József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán történészként. Korábbi munkahelyein vállalkozás- és üzletfejlesztéssel foglalkozott, számos szervezet igazgatósági, illetve felügyeleti bizottságában vett részt. 2008-tól kinevezéséig a tanácsadási szektorban működő PNO Consultants Kft. üzletfejlesztési vezetője volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK