Új híd épülne a Dunán - gondok a közbeszerzés körül

A Budapest Keleti és a Kelenföldi pályaudvarok közötti összeköttetés bővítésének megvalósíthatóságára kiírt tenderre 10 ajánlat érkezett, de az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. valamennyit érvénytelennek nyilvánította.
Németh Géza, 2016. április 20. szerda, 17:26
Fotó: Napi.hu

A feladat részletes megvalósíthatósági tanulmányra szólt, amely magába foglalta a Déli összekötő vasúti híd felújítását, új híd építését, továbbá a két pályaudvar közötti új megállóhelyek kijelölését. A finanszírozás az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programból (IKOP) valamint hazai forrásból történt volna.

A NIF ugyanis március 10-én a közbeszerzést eredménytelennek nyilvánította, miután mind a 10 beérkezett ajánlat érvénytelen volt. Az eredménytájékoztató viszont csak most jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben.

A NIF a napi.hu kérdésre - hogy miért voltak érvénytelenek az ajánlatok, a következőt válaszolta: "Az ajánlattevők közül több ajánlattevő irreálisan alacsony ajánlatot nyújtott be, melyet az árindokolás során sem tudtak szakmailag, műszakilag megfelelően alátámasztani, ezért azt a NIF Zrt. nem tartotta elfogadhatónak és a gazdasági ésszerűséggel összeegyeztethetőnek. Egyes ajánlattevők a hiánypótlási eljárás keretében nem nyújtották be a kért dokumentumokat, így nem feleltek meg az ajánlati, ajánlattételi vagy részvételi felhívásban és a dokumentációban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek, illetve nem igazolták, hogy nem álltak kizáró ok hatálya alatt az ajánlattétel időpontjában."

 

HOZZÁSZÓLÁSOK