Új képzés indul az óvodákban

A magyar kormány és azon belül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a biztonságos közlekedés alapjainak megteremtésén dolgozik, ehhez azonban a tudatos közlekedésre nevelésre is szükség van - mondta Mosóczi László, az NFM közlekedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
MTI, 2016. június 16. csütörtök, 10:33
Fotó: Napi.hu

Ezt szolgálja többek között a biztonságos óvoda program, amelyet a tárca az életúton programban hirdetett meg. A projekt két részből állt, először olyan óvodák jelentkezését várták, amelyek vállalták a közlekedés tudatos nevelésének beillesztését a mindennapi óvodai foglalkozásokba. A pályázatra 328 intézmény jelentkezett, ezekből választotta ki az NFM azt a 200-at, ahol végül el is indult a képzés.

A projekt második része azokat az óvodákat érintette, amelyek már rendelkeznek ilyen jellegű programmal. A felhívásra több mint 120 óvoda jelentkezetett, amelyekben szakmai zsűri vizsgálta meg a foglalkozásokat és végül 26 intézmény eddigi munkáját díjazták is, 5 komplett Kresz-parkot kapott, 21 pedig különdíjban részesült.

Évente mintegy 20 500-20 700 közlekedési baleset történik az országban, az esetek közel 2 százaléka a 6 évesnél fiatalabbakat érinti. A kormány azért indította el ezt a programot, hogy a 14 év alatti korcsoportból ne legyen halálos baleset.

HOZZÁSZÓLÁSOK