Újabb áfacsökkentést jelentett be a kormány

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kezdeményezi az étkezési és a telepítési célú hal áfájának csökkentését, mert ez fehérítené az ágazatot és hozzájárulna ahhoz, hogy a halfogyasztás pár év alatt a duplájára nőjön - mondta Fazekas Sándor földművelés miniszter a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. évértékelő rendezvényén a szaktárca pénteki közleménye szerint.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 10. péntek, 16:43
Fotó: Napi.hu

A tárca dolgozik a Minőségi Magyar Hal tanúsító védjegy bevezetésén, amely garanciát jelent a vásárlók számára, a tervek szerint karácsonyra már a boltokba kerülhetnek az első védjegyes termékek - írja a közlemény.

A földművelésügyi miniszter szerint a Tisza tó környéki települési önkormányzatok, vadásztársaságok, vízügyi szervek, a Hortobágyi Nemzeti Park és a minisztérium összefogása évről évre látványos eredményeket hoz a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. munkájában. (A gabonafélék és az olajos magvak áfakulcsát is csökkentenék.)

A szaktárca 100 millió forinttal támogatja a halak élőhelyének és ívóhelyének fejlesztését, 2017-ben 11 millió forint jut országosan az invazív, halfogyasztó kárókatona-állomány visszaszorítására - írja az FM az MTI szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2017.03.11 09:39

Mi lenne, ha végre nem ad-hoc apróznék el, hanem minimum minden alapvető élelmiszerre kiterjesztenék???

A vadhús nem alapvető élelmiszer!

Persze minden élelmiszerre is ki lehet egy lépésben terjeszteni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2017.03.11 09:27

@fazakasl: ilyen ostobán kormány még nem csökkentett ÁFÁ-t..egyesével teszi, szemezget (a húsra gondolok)..ezzel keresletet gerjeszt, amit persze áremelés követ...a sertésnél van olyan hús, ami már drágább, mint az ÁFA-csökkentés előtt...a tojás meg sem mozdult, ha nem lett drágább..a tej az egekben (már amit ahalandó iszik, mert máig igen drága a frissnek mondott, amit ugye már manapság a 3 napos lejárat miatt sem veszed meg, kinek van napi bevásárlásra ideje? a csirke ára 1 hónap alatt visszament...most jön a hal..mi ennek az értelme? vadat halandó amúgy sem eszik, hol van rá pénze? ÁFÁ-t egyszerre lehet csak csökenteni hasonló áruknál..szóval ezzel jól befürödtünk, haszna nálunk, vevőknél nem csapódik le..valahogy ezt is úgy csinálták, nehogy legalább ennyi örömünk ne legyen..már már a bosszantás mintha szándékos lenne, mert ez aztán, ha más semmi sem, következetes...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

fazakasl, 2017.03.11 05:58

Inkább a nagy multi szolgáltatók tarifáinak ÁFÁ-ját kellene csökkenteni - értem ezalatt: víz és csatornadíj, elektromos áram, gáz, internet és telefonok, postai tarifák, üzemanyagok és gyógyszerárak!
A tojás ÁFA csökkentése volt például a legnagyobb humbug! A 299 Ft/10-os tojás ára a csökkentése óta legkevesebb 319 Ft! Az meg miféle csökkentés?
De mindez a sertéshús, csirkehús, vagy éppen a tejtermékek árain sem látszódik meg igazán! akkor MINEK?
Porhintés? Parasztvakítás?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html