Újabb furcsaság az évtized csalási botrányában

Több mint 18 éven át vizsgálta a Quaestor könyveit Rocskai János, aki a Magyar Nemzetnek azt mondta: ennek ellenére nem vette észre, hogy a brókercégnél méretes csalás folyik. Az auditort elmarasztalta az NGM, ám Rocskai bíróságon támadja meg a minisztérium döntését.
Napi.hu, 2016. augusztus 22. hétfő, 10:44
Fotó: Napi.hu

A Nemzetgazdasági Minisztérium megvonta Rocskai Jánostól, a Quaestor Értékpapír Zrt. egykori könyvvizsgálójától "befektetési vállalkozási" minősítését, amelyet 12 éve szerzett meg - jelentette a Magyar Nemzet. Rocskai bíróságon támadja meg a szerinte önkényes döntést.

A napilapnak azzal indokolta ez, hogy bár több mint 18 éven át vizsgálta a brókercég könyveit, nem vette észre a több milliárd forintos csalást. Nem tudott ugyanis arról a rejtett szoftverről, amellyel elkövették a bűncselekményt.

A szakértő ellen semmilyen eljárás nem indult a Quaestor csődjével összefüggésben. A hatóságok csupán bizonyos iratokat kértek be tőle. A Magyar Könyvvizsgálói Kamara sem indított vizsgálatot ellene és a Magyar Nemzeti Bank sem tett elmarasztaló megállapítást a tevékenységére vonatkozóan.

Rocskai a rendszerváltás előtt volt a Pénzügyminisztérium államtitkára is, ám a Varga Mihály vezette NGM-mel számos szakmai nézeteltérése adódott.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kutikata, 2016.08.22 16:44

Nem (csak?) államtitkár volt, hanem párttitkár! Nem mindegy! Más tudást kíván és más mentalitást szül az egyik, mint a másik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

palm, 2016.08.22 13:20

Rocskainak érdemes utánaolvasni, még a rendszerváltás előtt kezdte a szakmát.
A cége neve egyébként Pénzmentő Kft. Erre mondják, hogy nomen est omen? :)
Továbbá a Könyvvizsgálói Kamara egyik alelnőke, így kicsit humoros arra hivatkozni, hogy a kamara nem indított ellene vizsgálatot. Ettől függetlenül persze lehet, hogy tényleg nem tudhatott róla.
Én mondjuk nem értem ebben a korban miért nem a nyugdíjas éveit élvezi, de lehet sok a felesleges energiája.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html