Újabb nagyköveteket küldünk szerte a világba

A kormány öt oktatási-kulturális szakdiplomatát küld nagykövetségekre, egyúttal hat külképviseleten megszünteti a hasonló szakdiplomata-álláshelyeket.
MTI, 2015. július 1. szerda, 10:54
Fotó: Reuters

A kormány keddi határozata alapján Magyarország külpolitikai és kulturális diplomáciai stratégiájának részeként az oktatási és kulturális szakdiplomáciai feladatok ellátása, valamint az oktatási, kulturális, tudományos együttműködések fejlesztése és megerősítése céljából, a harmadik országokkal ápolt kapcsolatok fejlesztéséért Ammánba, Bakuba, Kijevbe, Tokióba és Sao Paulóba öt oktatási-kulturális szakdiplomatát küldenek.

Ezért a kormány engedélyezi, hogy a külgazdasági és külügyminiszter Magyarország ammáni, bakui, kijevi, tokiói nagykövetségén, illetve Sao Pauló-i főkonzulátusán július 1-jei kezdettel álláshelyet létesítsen ezeknek a szakdiplomatáknak.

Ezzel egyidejűleg viszont az Abu Dzabi-i, ankarai, belgrádi, pekingi, zágrábi nagykövetségen, valamint az isztambuli főkonzulátuson létrehozott hat oktatási-kulturális szakdiplomata-álláshelyet megszüntetik.

HOZZÁSZÓLÁSOK