Újabb ötven rezsiharcos indul harcba

Az Első Nemzeti Közműszolgáltató az ötödik kerületben bérel majd irodát, a Nádor utcában. A február közepén bejegyzett cég szervezete még nem végleges, több lépcsőben vesznek majd fel embereket, a létszám azonban a végső fázisban sem lesz több 50 főnél - árulta el Lázár János a Miniszterelnökség minisztere egy szocialista írásbeli kérdésre adott válaszában.
Napi.hu, 2015. március 9. hétfő, 08:17
Fotó: Napi.hu

Korábban már kiderült, a kormány az MFB alá tartozó ENKSZ-t egymilliárd forintos alaptőkével és 14 milliárdos tőketartalékkal hozta létre, a cég legfőbb feladata pedig az lesz, hogy az állam egyre bővülő egyetemes szolgáltatói tevékenységét összehangolja. Egyelőre a holding gyakorlatilag a Főgázból áll, az igazi feladatok akkor jönnek majd, ha vesznek még mellé cégeket, például áramcéget, vagy belépnek a távhőpiacra - írta az Index.

Hosszabb távon az a cél, hogy a Díjbeszedő, a Posta, és az állami közmű működését összehangolják. A Díjbeszedő a számlázásnál jön majd a képbe: a kormány azt szeretné, ha néhány éven belül 5-6 számla helyett mindenki csak egyet kapna, ezen szerepelne az áram, távhő, gáz, szemétszállítás, víz díja.

A Posta pedig az ügyfélszolgálatokat adja. A postások rezsiképzését már meg is kezdték, ha pedig a posták átalakításával a Főgáznak országszerte mindenhol lesznek ügyfélszolgálatai, megkezdhetik a fogyasztók elcsábítását. Leghamarabb március végén.

Bármilyen módszert is választanak ügyfélszerzésre, versenytársaiktól túl nagy ellenállásra aligha számíthatnak. Az egyetemes szolgáltatók évek óta rossz bőrben vannak, a külföldi nagy energiacégek szívesen szabadulnának ettől a tevékenységtől. Szívesebben veszik, ha az állam ezután inkább a saját pénzéből rezsicsökkent és nem az övékből.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unnortodox, 2015.03.09 10:08

Díjbeszedő a számlázásnál jön majd a képbe: a kormány azt szeretné, ha néhány éven belül 5-6 számla helyett mindenki csak egyet kapna, ezen szerepelne az áram, távhő, gáz, szemétszállítás, víz díja...


..25 éves késés !!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html