Újabb utakat zárhat le a katasztrófavédelem

Az ország egyes régióban változó halmazállapotú csapadék, jellemzően hó, havas eső, vagy ónos eső hullik, ezért téliessé váltak az útviszonyok - figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Inforádió, 2017. január 13. péntek, 08:59
Fotó: Napi.hu

Az ország egyes régióban változó halmazállapotú csapadék, jellemzően hó, havas eső, vagy ónos eső hullik, ezért téliessé váltak az útviszonyok - figyelmeztet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.Az előrejelzések szerint akár 15-20 centiméter friss hó is hullhat.

A meteorológiai szolgálat az ország egy részére másodfokú (narancs) riasztást adott ki az ónos eső miatt. A közlekedőknek jelenleg elsősorban Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyében kell veszélyes útszakaszokra készülni. Az M2-es főúton Nógrád megyében már reggel óta nem közlekedhetnek a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek. Amennyiben a havazás ezt indokolttá teszi, további helyeken várhatóak forgalom-korlátozások, ezért az érintett területeken útnak indulás előtt tájékozódjanak ezekről és a várható időjárásról.

Csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Ilyenkor nélkülözhetetlen kellék a téli gumi és a hólánc. Indulás előtt győződjenek meg a fényszórók működőképességéről és az üzemanyag mennyiségéről. A szokásosnál tankoljanak több üzemanyagot. Fontos segítséget jelenthet a feltöltött mobiltelefon, a láthatósági mellény, valamint a GPS vagy térkép, de érdemes némi élelmiszert és folyadékot is az autóba készíteni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

George Lukacs, 2017.01.13 10:19

@bozsik47:

A katasztrófákat védik...a zembereket nem.
Arra nincsenek feljogosítva.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bozsik47, 2017.01.13 10:18

No para:A fiúk fel vannak készülve az extrém időjárásra.Erről ennyit!!!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html