Újabb változás az önkormányzatoknál

Tárgysorozatba vette az Országgyűlés kulturális bizottsága kedden a megyei könyvtárak és a megyei hatókörű városi múzeumok feladatának ellátását szolgáló egyes állami tulajdonú vagyontárgyak ingyenes önkormányzati tulajdonba adásáról szóló törvényjavaslatot.
MTI, 2015. február 17. kedd, 10:34
Fotó: Napi.hu

Halász János, aki másik négy fideszes képviselővel együtt jegyzi az indítványt, az ülésen kifejtette: a jelenlegi háromszereplős konstrukció, amelyben az állami tulajdonos, az intézményi vagyonkezelő és az önkormányzati fenntartó vesz részt, nagyban megnehezíti az intézmények pályázatokon történő részvételét, a szükséges fejlesztések, felújítások kivitelezése pedig jogi, pénzügyi, szervezési problémákat vet fel. A javaslat célja, hogy a megyei hatókörű városi múzeumok és a megyei könyvtárak feladatellátását szolgáló ingóságok és ingatlanok az önkormányzatok tulajdonába kerüljenek, ezzel segítve a kötelező feladat hatékonyabb ellátását.

A törvényjavaslat tárgysorozatba vételét 12 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett támogatta a bizottság.

Az ülésen emellett - egyhangú támogatással - tárgysorozatba vették azt a határozati javaslatot is, amely március 27-ét II. Rákóczi Ferenc emléknapjává nyilvánítaná.

HOZZÁSZÓLÁSOK