Újra elegendő vér van Magyarországon

Megfelelő szintre emelkedett az országos vérkészlet köszönhetően a véradóknak, akik gyorsan reagáltak az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) augusztus 24-i felhívására - közölte a szolgálat kedden az MTI-vel.
Szabó Dániel, 2020. szeptember 1. kedd, 11:04
Fotó: Getty Images

A múlt héten közzétett véradási felhívás napján emelkedett a véradók száma. Kedden 2369, szerdán 2272, csütörtökön 2781, pénteken 2159 jelentkezőt regisztráltak országosan. Csütörtök volt az elmúlt 12 év második legeredményesebb napja.

Ezzel az "elképesztő aktivitással" a fokozódó járványveszély ellenére sikerült elérni a korábbi évek augusztusi átlagát, de továbbra is arra kérnek mindenkit, hogy aki teheti, menjen el vért adni.

Az OVSZ szeptember elején a már hagyományos, évről-évre egyre népszerűbb "Retro Véradással" várja a véradásra jelentkezőket, országszerte 7 helyszínen. Ilyenkor sör-virsli menüvel, illetve további ajándékokkal várja az OVSZ a segíteni vágyókat. A Retro Véradás helyszínei és időpontjai az alábbi linken érhetők el.

A belépési szabályok - kézfertőtlenítés, hőmérsékletmérés, Covid-kockázat előzetes elbírálása - jelenleg is érvényesek, a szolgálat emellett a megfelelő távolság megtartására is figyel, valamint szükség szerint egyéni védőeszközöket - maszkot és kesztyűt is - biztosít.

HOZZÁSZÓLÁSOK