Újra lehet pályázni elektromos autók vásárlására - íme, a részletek

Újra lehet pályázni az elektromos gépjármű beszerzések támogatására, a programban 3 milliárd forintos keret áll rendelkezésre hazai költségvetési forrásból - jelentette be Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára csütörtökön, a Millenáris Park Elektromobilitás Látogatóközpontban az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2018. október 25. csütörtök, 17:13
Fotó: Pexels

A magánszemélyek, gazdasági társaságok, önkormányzatok október 29-én 8 órától adhatják be a pályázatot a vissza nem térítendő támogatásra a www.e-mobi.hu honlapon - mondta az államtitkár.

Elmondása szerint a kormány 2016 októberben hirdette meg először az elektromos autók vásárlására a támogatást, az elmúlt két évben 1200 pályázatot nyújtottak be 1600 tisztán elektromos hajtású jármű vásárlásának a támogatására. 2018 szeptember 30-áig 1,129 milliárd forint támogatást fizettek ki 781 autóra. Az államtitkár elmondta, a korábbi 2 milliárd forint keretet a kormány 300 millió forinttal megemelte, ehhez jön a most megnyíló 3 milliárd forintos keret.

Weingartner Balázs hangsúlyozta, a program sikeres, amit mutat az is, hogy a régióban jelenleg Magyarországon értékesítik a legtöbb elektromos járművet, jelenleg több mint 8000 zöld rendszámú jármű közlekedik a magyar utakon.

A megnyíló pályázatban is a bruttó vételár 21 százalékára, maximum 1,5 millió forint támogatást lehet kérni, változás a korábbi kiíráshoz képest, hogy a 15 millió forint maximális bruttó vételárat 20 millió forintra emelték. A jövőben is a kereskedővel számolják el a támogatást, aki a korábbi gyakorlattal szemben előleget is kérhet - tette hozzá.

Az államtitkár szerint a pályázat is hozzájárul ahhoz, hogy a környezetkímélő járművek elterjedjenek Magyarországon. A kormány számára fontos, hogy olyan programokkal támogassa a családokat, amelyeknek köszönhetően nemcsak az anyagi terheik csökkennek, hanem alacsonyabb lesz a környezetszennyezés is - mondta az államtitkár.

A fotó forrás: Mikes Photos/Pexels.com

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2018.10.26 00:25

Harcias, patrióta metál-induló a nyolcvanas évekből, ma már a metál legendái, a tíz mindenkori legnagyobb között vannak... WASP... az énekes-ritmusgitáros frontember, Blackie Lawless pedig egy indián, mellesleg botrányhős, aki annak idején csillagszóróval-petárdával a lába között lépett föl a koncerteken, szexuális témájú dalait előadva, ami az egyik leggyakoribb témájuk, de más dalaik pedig politikai témájúak, mint pl. a School Days, a Nine-Five Nasty, stb... I wanna be somebody live version, mikor Blackie kihív egy fószert a közönségből, és kényszeríti hogy vele együtt énekelje: I wanna be somebody, ha ha ha... de az általam most ajánlott dal pedig egy igazi, örökérvényű, patrióta, harcias metál-induló:

WASP: The Last Command

https://www.youtube.com/watch?v=pNVU1588bGk


Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2018.10.25 20:03

@csaba7272: hát ja, múltkor én is megnéztem a leafet, elkapott a kísértés, de aztán inkább elfelejtettem...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

csaba7272, 2018.10.25 17:40

Igen, környezetkímélő, meg hú, meg ha! Ez az elektromos autó. Na meg 10 millióba kerül egy tiszta elektromos Nissan LEAF . Szerintetek hogy fog így elterjedni az e.autó, ha ilyen drága??? Inkább vennék két ötmilliós benzineset, ami katalizátoros, meg mindent tud. Már régen ilyen áron kellene árulni az e.autót. Az autóállomány negyede már az lenne.
Hibrid meg ingyen sem kéne! Telik rajta az idő, és költhetek a benzinmotoros rész után az elektromosra is. Na ez a pénzkidobás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rotaryfun, 2018.10.25 17:27

Esetleg azt nem lehetne hogy a füstokádó lyukas aljú naponta lerobbanó olajcsorgató buszokat cseréljék le abból a pár milliárdból ? - nem pedig az úri passziókat támogatni ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html