A Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent határozat a történetet onnan indítja, hogy Győr városa 23 terminálon 256 dokkolóállomásra és 180 kerékpárra írt ki nyílt közbeszerzést. A becsült érték nettó 103 millió forint volt.

A felhívásra két ajánlat érkezett, nyertesnek a  Cycleme Bérkerékpár Rendszerek Kft. valamint a Neuzer Kerékpár Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. közös ajánlatát nyilvánította az ajánlatkérő. A T-Systems Magyarország Zrt. valamint a Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. ajánlata érvénytelen volt.

Az NGM hivatalból kért jogorvoslatot a kd-tól, mivel megítélése szerint az ajánlatkérő nem hagyott 40 napot az ajánlatok benyújtására és ez jogsértő. A döntőbizottság elkésettnek mondta ki az NGM kérelmét, viszont a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ezt felülbírálta és új eljárásra utasította a kd-t.

A most véget ért második fordulóban a döntőbizottság megállapította, hogy az ajánlatkérő a felhívásában ugyan csak 39 napot hagyott az ajánlattételre, de utóbb ezt korrigálta és 41 napra módosította, így nem történt jogsértés.