Újra a vas- és acél országa leszünk?

A szakképzés, a felsőfokú képzés és a kutatás-fejlesztés is szerepel abban a kormányhatározatban, amely "az acélgyártási cselekvési programról" címet viseli és a Magyar Közlönyben jelent meg.
Németh Géza, 2017. július 27. csütörtök, 06:19
Fotó: Reuters

A határozat kitér arra is, hogy felül kell vizsgálni az acélhulladék-kivitelt (a köznyelvben csak ócskavasnak nevezett anyagot az acélgyártás során úgynevezett betétanyagként használják). Elképzelhető, hogy bejelentési eljárás előzi meg majd a kivitelt.

A nemzetgazdasági miniszternek fel kell mérnie az acéliparban közép- és hosszú távon jelentkező szakképzett
munkaerő iránti szükségletet, és a szakképzés esetében az anyagi és személyi feltételek fejlesztéséhez 2017-ben és 2018-ban szükséges forrásigényt (például az ösztöndíj programot) is. Ugyanezt kell megtenni a felsőfokú képzettségű szakembereknél is.

Megvizsgálandó az acélipar és a járműipar, valamint a gépipar, továbbá az építőipar közötti beszállítói láncok fejlesztésének a lehetősége. Végül meg kell határozni azt is, hogy milyen módon támogatható a hazai acélipari társaságoknak az  Európai Szén és Acél Kutatási Alap által meghirdetendő kutatásfejlesztési pályázatokon való részvétele.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gmihaly621, 2017.07.27 07:38

A magyar ipar elsorvasztása túl jól sikerült, elvtársak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html