Újra innovációkat díjaznak

A Magyar Innovációs Nagydíj 2014-es pályázati felhívására 32 pályamunkát nyújtottak be különböző magyar cégek - adta hírül a Magyar Innovációs Szövetség.
MTI-Eco, 2015. február 25. szerda, 11:59
Fotó: Reuters

A pályázatra a gazdaság különböző ágazataiból - mezőgazdaságból, élelmiszeriparból, informatikából, vegyiparból, egészségiparból - érkeztek kiemelkedő gazdasági eredményt bemutató jelentkezések.

A nagydíjat az a vállalat kapja, amelyik a legnagyobb jelentőségű, nagy hasznot hozó innovációt valósította meg. Az ünnepélyes díjátadót március 26-án az Országházban tartják.

A bíráló bizottság a kutatási és fejlesztési eredmények alkalmazása révén elért gazdasági eredmények és az egyéb műszaki, gazdasági előnyök alapján választja ki a már az üzleti életben is sikeres innovációkat. A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló testület elnöke a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

A nagydíjon kívül az idén további hét elismerést ítélnek oda, az ipari, az agrár, a környezetvédelmi, a fejlesztési innovációs díjat, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala innovációs díját, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara innovációs díját, valamint a legsikeresebb kezdő vállalkozásnak a Magyar Innovációs Szövetség start-up innovációs díját.

HOZZÁSZÓLÁSOK