A jó német GDP-adat a várakozásokkal ellentétben csak átmenetileg tudta erősíteni az eurót, ráadásul a délután napvilágot látott, a prognózisokat bőven felülmúló amerikai fogyasztói bizalmi index a dollár malmára hajtotta a vizet - tájékoztatott Karsai Péter, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője. Hozzátette: az amerikai adat is közrejátszhatott abban, hogy a régiós devizák újra gyengülésbe váltottak, közöttük pedig a prímet a forint vitte, amelynek a vártnak megfelelő GDP-adat nem tudott érdemi támaszt adni.

Este negyed hét tájban az euró egysége 268,50, a dolláré 190,50, a svájci franké 213,70  forinton állt, az euró/dollár 1,41, az euró/svájci frank keresztárfolyam pedig 1,2590 alatt forgott.

Karsai délután úgy vélekedett, ha az euró forintjegyzése átlépné a 268,50-es szintet, 270-ig emelkedhet tovább az árfolyam, de mindehhez az is kellhet, hogy a piacok új gondokkal - például rossz görög vagy portugál hírekkel - szembesüljenek. Egy esetleges hangulatjavítás viszont újra erősíthetné a forintot - tette hozzá a trader.