Újra támad a lakásmaffia - célkeresztben az idősek és a termőföld

A lakásmaffia feltételezések szerint immáron termőföldek felvásárlásával igyekszik tovább növelni csalással megszerzett pénzét.
NAPI Online, 2007. szeptember 24. hétfő, 10:05
Fotó:

A jogszabályok szigorításának köszönhetően mára jelentősen visszaesett a lakásmaffia által elkövetett csalások száma: az elmúlt két évben 300 ilyen üggyel kapcsolatos bejelentés érkezett a rendőrség zöld számára - írja a Magyar Hírlap.

Az áldozatok elsősorban idős emberek, akiket könnyű megvezetni, ha családtagjaik nem figyelnek oda rájuk. Ugyanakkor a tapasztalatok szerint nem feltétlenül van szükség bonyolult - földhivatali és önkormányzati beépített embert és ügyvédet is tartalmazó - bűnszövetkezet létrehozására egy ilyen csaláshoz, egy jó dumás szélhámos egyedül is tevékenykedhet, mivel az idős áldozatok esetén a csalás kulcsa a jó személyes kapcsolat kiépítése.

Mára állítólag a földpiacra tették át tevékenységi területüket a maffiózók. Főként a földalapban lévő állami földek felvásárlása területén figyelhető meg olyanok jelenléte, akik nyilván nem azért vesznek földet, hogy megműveljék, hanem minden bizonnyal a 2009 után megnyíló földpiac nyomán várható áremelkedésre sandítanak.

HOZZÁSZÓLÁSOK