Üzenet a Fidesznek - ez így kevés lesz

Az MSZP alelnöke szerint az Orbán-kormány két év alatt semmit sem tett a foglalkoztatás növeléséért és a munkanélküliség ellen, miközben az állástalanok ellátását és a közmunkabért csökkentette.
MTI, 2012. július 14. szombat, 14:14
Fotó: Napi.hu

Bár a kormány szerint néhány tízezerrel több embernek van munkája, mint 2010 nyarán, ez csak "statisztikai manipuláció" - mondta Gúr Nándor, a parlament foglalkoztatási bizottságát vezető szocialista politikus szombati sajtótájékoztatóján. Állítását azzal magyarázta, hogy a közfoglalkoztatottak száma meghaladja a százezret, eközben viszont a gazdaságban 30-35 ezerrel kevesebb embernek van munkája, több tízezren pedig nyolc óra helyett négy vagy hat órát dolgoznak naponta, vagyis a részmunkaidős foglalkoztatás a teljes idejű rovására gyarapszik.

Véleménye szerint az Orbán-kormány foglalkoztatáspolitikájának kudarcát jelzi, hogy 75 ezerrel kevesebb embernek van állása, mint a pénzügyi-gazdasági válság előtt, 2008 szeptemberében. Ez elsősorban azzal függ össze, hogy a kormányzati politika miatt hiányzik a Magyarország iránti befektetői bizalom - mondta.

Az MSZP-s politikus kitért arra, hogy több a munkanélküli, mint a kormányváltáskor. Nehezményezte, hogy - bár a járulékok mértéke nem változott - az álláskeresési járadékot január óta a korábbi kilenc helyett már csak három hónapig folyósítják, noha az álláskeresők átlagosan másfél évet töltenek el munka nélkül.

Azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára pénteken feltett videoüzenetében arról beszélt, jó esély van arra, hogy tovább emeljék a béreket, köztük a minimálbért is, Gúr Nándor kifejtette: nem érti, miről beszél a kormányfő, mert a reálbérek csökkennek, és bár a bruttó minimálbér valóban 19.500 forinttal több a két évvel ezelőttinél, a nettó értéke az adóváltozások miatt nem nőtt, a 2010-es 73.500 és a jelenlegi 93 ezer forint nettó értéke egyaránt 60-61 ezer forint. A közfoglalkoztatási minimálbér pedig - hangsúlyozta - a 2010-es havi 60.200 forintról 47 ezer forintra csökkent, és az infláció miatt évről évre kevesebbet ér.

Megismételte azt is, hogy a szocialisták bizonytalannak látják a háromszázmilliárd forintos munkáltatói tehercsökkentés fedezetét, és további pontokkal, például a szakképzésben a gyakorlati oktatásra jutó támogatás növelésével és a felnőttképzésnek a munkaerő-piaci igényekhez alakításával egészítenék ki a kormány munkahelyvédelmi akciótervét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

VoIe, 2012.07.15 20:25

@mjanos: "Orbán ide vagy oda...csődbe mentünk?"

Gyurcsany idejen se mentunk csodbe, akkor az is jo volt?

"Napról-napra rosszabb az országban?"

Igen, sajnos igy van. Szerencsere en nem tapasztalom, csak szuleimtol es batyamtol valamint a barataimtol hallom, akik otthon maradtak. Megjegyzem a barati tarsasagombol egyre tobben hagyjak el Mo -ot, volt akinek en segitettem, volt aki onerobol es van aki mar elhatarozta, de meg ossze kell szedni az anyagi forrast, hogy vegleg elhagyja Mo -t.

"Már egy stagnálás (úgy összességében) is jó hír ebben a helyzetben, ami még nem is az alja, nagy bajok vannak még az Eu-ban. "

A fidesz nem stagnalast igert, hanem 6-7% -os gazdasagi novekedest. Ebbol az elcseszett gazdasagpolitika es a sok lopas miatt jelenleg a novekedes es stagnalas helyett recesszio van! Nyugat europaban valoban vannak valsagos orszagok, de ez nem sulytja annyira a lakossagot mint Mo -on. Angliaban 3 ev alatt senkit nem hallottam a valsag miatt sirni, Mo -on ez napi szintu, mindent a valsagra kennek. Eleg sokat beszeltem a helyi ( Eszak London ) boltosokkal es tapasztaltak visszaesest, de nem minden esetben ( kerekparbol pl. nagyjabol evi 20% -os novekedest produkalt az utobbi evekben ), es a visszaeses nem volt olyan merteku, hogy sorra zarjanak be a boltok, csak kevesebb kicsit a profit ( az ekszeres csak azert panaszkodott, mert az arany ara felment, ezaltal dragulas volt a boltjaban ).

"Legalább ne tedd, ha annyi eszed van, hogy Orbán helyett majd a jobbikra mész szavazni."

Az MSZP 8 ev alatt bebizonyitotta, hogy alkalmatlanok, es naluk barki jobban csinalja. Aztan jott orban, es racafolt erre, most ott tartunk, hogy barki johet, csak ne orban legyen es a szervezett rablobandaja. Az LMP alkalmatlan a kormanyzasra, ehez eleg megnezni par interjujukat.
Szerintem jojjon a jobbik. Ebben a mocskos fertoben ugy tunik mar csak a radikalis ut segit. Remelem lesznek annyira tokosek, hogy orbant gyurcsany melle logatjak az uj margit hidi lampavasakra. Ha megtisztitjak a politikat a mocsoktol, akkor utanuk johet vegre egy normalis part.

"elvárásotok az van"

Ha neked nincs, akkor csak sajnalni tudlak, eleg egyszeru ember lehetsz. Termeszetes, hogy ha az ember fizet valakinek valamiert, akkor elvarja cserebe a rendes munkat. Ez esetben a politikusok azok, akiknek az adofizetok penzebol kapott fizetesert meg kene dolgozniuk, de nem teszik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mjanos, 2012.07.15 20:03

Te jó ég, mi megy itt...A Napi akkor tenne jót, ha letiltaná a kommentelést, mert ez borzasztó. Itt aztán kiderül, mennyi okos közgazdász, tökéletes államférfi és tökéletes miniszter van valójában az országban.
Aki a jobbikra szavaz, szavazza csak meg a csürhéket. Majd menekültök. Olvassátok a kurucinfót és gondolkodjatok.

Orbán ide vagy oda...csődbe mentünk? Napról-napra rosszabb az országban? Már egy stagnálás (úgy összességében) is jó hír ebben a helyzetben, ami még nem is az alja, nagy bajok vannak még az Eu-ban.

Miért kell mindig panaszkodni, káromkodni, szitkozódni?
Legalább ne tedd, ha annyi eszed van, hogy Orbán helyett majd a jobbikra mész szavazni. Itt nincs kire szavazni, új erő kellene. De akkor is tudd. A maffia, a korrupció mindig is legfelülről jön majd, sosem lesznek tiszta kezek a T. Házban. És sehol sem a politikában. Mindig érdekek fognak irányítani.

Hogy gondolta bárki is azt, hogy 1-2 év alatt vége ennek a válságnak, és itt majd kánaán lesz.
És Te? Aki itt bíráskodsz? Milyen ember vagy valójában?
Anyázol a nagy kocsidból kifelé az úton? Átengeded a gyalogost? Elfordítod a fejed, ha valaki bajban van? A kerted is azt mutatja, hogy minta polgár vagy? A gyerekednek egyszer is ültél az ágya mellett és olvastál neki mesét? Próbáltál már segíteni a rászoruló szomszédodnak, aki nem tudja, hogy a gyerekét etesse, vagy kifizesse a villanyt?

Ti, akik itt írogattok, sokan itt nagy arccal vagytok, de elvárásotok az van. Hány kiskaput találsz a rendszeren, hogy kibújj a kötelezettségek alól? Mintapolgár honfitársaim.

Gratulálok a jobbikosoknak ezekhez a nagyszerű véleményekhez egy ártatlan lány halála kapcsán. Éljen a szólás szabadság és a cenzúrázott média!

http://www.echotv.hu/magyar_hirlap/gyilkosok__bayer_zsolt_allaspontja_a_bandy_katagyilkossag_apropojan.html

És most gyerünk, okoskáim, bértollnokok! Adjátok nekem, ami belefér, hogy mihez értek, ki vagyok és még amit szoktatok!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2012.07.15 12:58

@rigolya:

http://kitekinto.hu/global/2011/03/25/kerdeses_a_magyar_napenergia_ugye/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2012.07.15 12:56

@rigolya:
Tehát a magyarországi alternatív energia termelésre mondjak példát, azaz milyen adottságokkal rendelkezik Magyarország?

Jó...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2012.07.15 12:49

@RealMan: Ugye szívesen kerekezik a budai házába, a miskolci avasra, Pécsen, Vonyarcvashegyen, stb... a hegyekben? Dániában mekkora a legmagasabb dombocska? Hazánkban biztos rengeteg árapály-generátort, s gazdaságos szélerőművet tud működtetni...

Jó lenne ha a magyar helyzetre is képes lenne példát hozni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html