Választás 2018 - tévedésből húzták le a lapról a DK jelöltjét Komlón

Félreértés miatt a helyi választási bizottság nyolc egyéni szavazólapról kihúzta Nagy Ferencet, a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltjét a komlói 5. számú szavazókörben - olvasható a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján.
Szepesi Anita, 2018. április 8. vasárnap, 12:45
Fotó: Napi.hu / Szakonyi Péter

A Baranya megyei 2-es választókerületben történt esetről azt írták: a helyi választási iroda munkatársa a szavazókör megnyitása előtt jelezte a jegyzőkönyvvezetőnek, hogy a szavazatszámláló bizottságba a DK által delegált tag visszamondta megbízását. Ezt a jelzést a jegyzőkönyvvezető félreértette, és a bizottság emiatt az egyéni szavazólapokról a DK jelöltjét, Nagy Ferencet lehúzta. A szavazás megkezdésekor nyolc választópolgár kapott ilyen szavazólapot - írta az MTI.

Mivel a szavazás lezárása előtt az urnákat felbontani, belőlük szavazatot kivenni nem lehet, a nyolc érintett választópolgárnak a bizottság nem adhat új szavazólapot. A nyolc ember közül utolsóként szavazó - miután bedobta szavazólapját az urnába - jelezte, nem tud arról, hogy a DK jelöltje visszalépett volna.

A szavazatszámláló bizottság a szavazólapok érvényességéről a számláláskor dönt, egyenként megvizsgálva őket - írták.

Hozzátették: a szavazás a rendkívüli esemény után a megfelelő egyéni szavazólapok kiadásával folytatódott.

Képünk forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK